Áruszállítás

Cégünk legrégebbi profilja a belföldi közúti teherszállítás és áruszállítás, ezen tevékenységeinket immáron több évtizede végezzük. Központunk Budapesten van, de országos viszonylatban szállítunk.

Legyen szó építőanyag szállításról, költöztetésről vagy akár 1-2 bútor szállításáról, tüzelőanyag szállításáról, raklapos áruszállításról, zsákos sittszállításról, cégünkre biztosan számíthat.

Az áruszállítás területén szerzett több évtizedes tapasztalatunk, garantáltan az Önök hasznára lesz.

Teherautóink 3.5 tonna össztömegűek, így sehova sem kell külön behajtási engedélyt igénybe venni.

Megrendelőink rendelkezésére tudunk bocsájtani nyitott, zárt, és billenőplatós tehergépjárműveket egyaránt.

Belföldi teherszállítással, áruszállítással, költöztetéssel kapcsolatosan, hívjon minket bizalommal, és mi mindenben a segítségére leszünk!


 Áruszállítás

 A gazdasági élet szereplői csak kivételes esetben vállalkoznak olyan feladatok ellátására, amelyek szakmai tevékenységi körükön kívül esnek. Ilyen például az áru adásvételénél elkerülhetetlen árutovábbítás szervezési és technikai feladatainak összehangolása a mindenkori közlekedési és csatlakozó infrastruktúra ismeretében oly módon, hogy a küldemény a leggyorsabb, legbiztonságosabb és leggazdaságosabb feltételekkel jusson el a rendeltetési helyére.

Ennek megszervezése széles körű földrajzi, közlekedési, fuvarozási, fuvarjogi stb. ismereteket tőkeerőt, nemzetközi kapcsolatokat igényel, amelyekkel csak szakmailag jól képzett specialisták, a fuvarozók (speditőrök) rendelkeznek. A fuvarozó tehát elsősorban szellemi tőkéjét értékesíti, amikor megbízói részére az árufuvarozás megszervezését bizományosként vállalja, s elvégzi mindazokat a teendőket, amelyek a megbízó feladatai lennének, nevezetesen saját nevében, de megbízója (a vevő vagy az eladó) költségére és kockázatára megköti az áru továbbításához szükséges szerződéseket a fuvarozókkal és más közreműködőkkel, továbbá gondoskodik a hatósági (például vám, növény egészségügyi, környezetvédelmi stb.) előírások betartásáról.

A Ptk.-ban foglaltak alapján egyértelműen különbséget lehet tenni a fuvarozó és a fuvaroztató között, amennyiben a törvény külön szabályozza a fuvarozó és külön a fuvaroztató kötelezettségeit az érdekekből fakadó természetes logisztikai megfontolásból, amely szerint a fuvarozó a fuvaroztató (megbízója) és a saját érdekeit, míg a fuvarozó csak a saját érdekeit képviselheti. Az érdekek ilyen lényegi elkülönülésének nem mond ellent az sem, hogy a fuvarozók esetenként saját fuvareszközeikkel maguk is fuvaroznak, mert ez esetben olyan felelősséggel tartoznak fuvarozói ténykedésükért, mint a fuvarozók tartoznának velük szemben.Jogilag a dolog lényege tehát az, hogy a fuvarozók fuvarozhatnak is, és ilyenkor fuvarozó módjára felelnek a saját eszközeikkel végzett fuvarozásokért. A magyar jogi felfogás e tekintetben megegyezik a nemzetközi gyakorlattal, illetve a világ többi országában alkalmazott jogi szabályozással.


 Fuvarozó 

A fuvarozó (speditőr) a saját nevében a megbízója számlájára vásárolja meg a fuvarozási és az áru továbbításához szükséges egyéb szolgáltatásokat. Arra vállalkozik, hogy az árutovábbítást a mindenkori piaci helyzetnek megfelelően a megbízója szempontjából a lehető leghatékonyabban megszervezze.

A fuvarozó bekapcsolásának indokai:

Természetesen elsősorban a kedvező fuvardíjak és fizetési feltételek elérése…

– Az áru – és fuvareszköz – ismerete birtokában az adott körülményekhez a legmegfelelőbb csomagolást és fuvareszközt tudja hozzárendelni, valamint gondoskodni tud a legbiztonságosabb és a fuvardíj – alakulás szempontjából legkedvezőbb elrendezésről a fuvareszközben. Ezzel csökkenthető az áru egységére jutó fuvardíj, a rakodási költség, valamint elkerülhetővé válik a nem megfelelő csomagolásból adódó átcsomagolási költség.

– Földrajzi és tarifaismerete, fuvarpiaci információi, fuvarozói kapcsolatai, árinformációi az adott fuvarfeladat megvalósításához a lehető leggazdaságosabb és legbiztonságosabb útvonal kiválasztását eredményezhetik.

– A fuvarozási feladat sürgősségéhez mért legkedvezőbb megoldás megszervezését, csak jó kapcsolatokkal és tapasztalatokkal rendelkező fuvarozó képes biztosítani.

– Nem várható el valamennyi speditőrtől, hogy minden alágazat minden szabályát egyformán jól, naprakészen ismerjék és alkalmazzák. Ebből következően a fuvarozók alágazatok szerint szakosodnak.

A szállítandó áruk fajtája szerinti megkülönböztetést az teszi szükségessé, hogy egyes árutípusok másfajta kezelést, szakismeretet igényelnek a fuvarozás során, mint mások. Ilyen lehet a hűtőfuvarozás, az élőállat, a veszélyes anyagok, a kőolaj, stb. szállítása.

Ezek a csoportosítások azonban inkább csak elméleti jellegűek, hiszen egy feladat sokrétűsége miatt nem választhatók ennyire szét a tevékenységek.

Fuvarozással és áruszállítással kapcsolatos, díjmentes kiszállási területeink Budapesten, a teljesség igényével:

I. kerület (Budavár), II. kerület (Rózsadomb, Pasarét), II/a. rész (Pesthidegkút), III. kerület (Óbuda, Békásmegyer), IV. kerület (Újpest), V. kerület (Lipótváros, Belváros), VI. kerület (Terézváros), VII. kerület (Erzsébetváros), VIII. kerület (Józsefváros), IX. kerület (Ferencváros), X. kerület (Kőbánya), XI. kerület (Kelenföld, Albertfalva, Gazdagrét, Sasad), XII. kerület (Hegyvidék, Farkasrét, Svábhegy, Zugliget), XIII. kerület (Angyalföld), XIV. kerület (Zugló, Rákosfalva), XV. kerület (Rákospalota, Pestújhely), XVI. kerület (Árpádföld, Rákosszentmihály, Sashalom, Mátyásföld, Cinkota), XVII. kerület (Rákoskeresztúr, Rákosliget, Rákoscsaba, Rákoshegy, Rákoskert), XVIII. kerület (Pestszentlőrinc, Pestszentimre), XIX. kerület (Kispest), XX. kerület (Pesterzsébet), XXI. kerület (Csepel), XXII. kerület (Budafok, Budatétény, Nagytétény), XXIII. kerület (Soroksár)

 


 

Tici Transport – Az Ön megbízható partnere a szállításban

Áruszállítás, Zsákos sittszállítás Budapesten, Építőanyag és ömlesztett áru szállítás